"Національний кешбек": як працює програма на Черкащині [ Редагувати ]
Купувати українське - вигідно. До програми "Національний кешбек" долучається дедалі більше вітчизняних виробників. На Черкащині участь у проєкті беруть близько десятка потужних підприємств, а серед них - і ті, що виготовляють товари першої потреби, як-от хліб. Від придбання такого продукту з відповідним маркуванням "Зроблено в Україні" можна отримати 10% кешбеку. Наша знімальна група побувала на підприємстві та розпитала про нову програму.
Тут народжується черкаський хліб. У величезному цеху розміщені печі, завдовжки 25 метрів. Та до того, як буханці потраплять на випікання, треба замісити тісто.
Світлана Сергієнко, провідний інженер-технолог:
Все автоматично: сировина подається автоматично, все зсипається, можна ось подивитись, включили машину, чан обертається, тісто замішується.
На підприємстві використовують продукцію місцевих виробників. Лінії виготовлення хліба автоматизовані, участь людей у процесі - мінімальна.
Світлана Сергієнко, провідний інженер-технолог:
Формується заготовка правильної форми, далі іде у шафу вистоювання, де проходить годину до нарізання і посадки у піч.
Від замішування до повної готовності хлібини минає близько 2-х з половиною годин. Потужності - значні, за добу випікають 72 тонни виробів. Безперервно працює 4 печі, ще дві нині модернізують.
Оксана Ткачук, керівниця виробництва:
Постачання енергоносіїв чи сировини в нас нема перебоїв, згідно з графіком і замовлення все виконується вчасно. Виробляємо 68-70 тонн суміші суточно, асортимент у нас до 150 видів продукції, батонів і батонової групи багато.
Відтепер купити черкаський хліб можна ще й з додатковою вигодою. Підприємство зареєструвало свою продукцію у програмі "Національний кешбек". Тож, придбавши паляницю чи батон з позначкою "зроблено в Україні", можна отримати 10% суми на картку.
Олег Швець, директор підприємства:
Це така соціальна ініціатива для покупців, друге - це те, що підтримується місцевий виробник, підтримується місцеве виробництво, це автоматично підтримуються наші працівники, будуть збільшуватись податки, і важливо зараз у цей час, коли ідуть військові дії, і люди краще будуть споживати наше українське виробництво.
Окрім участі в національній програмі, підприємство реалізує і власні ініціативи - як-от 50 копійок з кожного буханця "миколаївський" - відправляють на придбання РЕБів.