Голубці на фронт: у Кропивницькому дружини захисників готують сухпаї для ЗСУ [ Редагувати ]
У Кропивницькому дружини захисників об'єднались у волонтерську спільноту. Уже три роки вони готують страви тривалого зберігання та доправляють їх на фронт. У жінок чималий запит на виготовлення сухих пайків від підрозділів. Там перебувають і їхні рідні, і бійці, які дізналися про волонтерський осередок від знайомих. Рецепти фронтової кухні - далі в сюжеті.
Надія Павлюк, жителька міста Кропивницький:
Це реторт-пакети, ми зважуємо наші голубчики, в пакет вміщається десь 350 грамів самих голубців, потім ми добавляємо сік, трошки олійки, щоб було смачніше.
На волонтерській кухні дружини захисників готують страви тривалого зберігання. Найбільше бійці полюбляють голубці.
Наталя Белінська, жителька міста Кропивницький:
Хлопці прийшли із завдання. Не було часу їм щось приготувать, то оцей пакетик вони ділили по шматочку на кілька чоловік, якщо хлопці на завданні, їх з дронів скидають, воно не розіб'ється: і смачно, і ситно.
Пані Наталя крутить голубці для чоловіка та сина, обидва - на фронті. А ще, завдяки такій кухні, має психологічне розвантаження.
Наталя Белінська, жителька міста Кропивницький:
Я, щоб трішечки себе тримати в руках, оце мене відволікає, ми збираємось кожного тижня, коли буває що багато замовлень, то ми збирались і по два, і по три рази на тиждень, дуже часто кожного дня не можемо, бо в нас всі працюють.
Волонтерська ініціатива об'єднала майже два десятки родичок захисників. У пані Ірини країну боронить чоловік.
Ірина Ліснича, жителька міста Кропивницький:
Пішов з 22 року, ну, а я, щоб відволікатись, прийшла до дівчат, тому що це дійсно відволікає, воно надихає, ти трішки не те що забуваєшся про цю війну, а ти знаєш, що це допомагає нашим хлопцям і вони не залишаються голодними.
Голубці, каші, тюфтелі. На ці страви найбільший запит від бійців.
Інна Брайко, жителька міста Кропивницький:
Ми багато дуже експериментували. Насправді голубці, каші, риба, картопля була, квасоля з м'ясом, ну, залишилось те, шо саме ситне і те, що хлопці найбільше хочуть їсти. І Запорізька область, і Донецька, і Харківська, і Херсон. На всі напрямки відправляли.
Наталя Кирієнко, жителька міста Кропивницький:
В принципі з годуванням у них непогано, але отакі місця, коли вони ідуть на завдання, коли вони в бойових саме знаходяться місцях, як вони кажуть на роботі, то там, кажуть, допомагають наші голубці.
Спершу домашні смаколики відправляли лише рідним та побратимам. Та згодом прохань побільшало.
Вікторія Коваль, жителька міста Кропивницький:
Багато знайомих, які знають, що ми давно вже робимо ці голубчики, можуть зателефонувати й попросити, волонтерам також даємо, він мене підтримує, так я неоднократно їм відправляла. Коли вони йшли на завдання - вони брали із собою в рюкзаки, це дуже смачно. Хлопці передавали навіть привіт, і говорили: це дуже смачно, ви такі молодці, що робите таку роботу, дякували.
З продуктами для готування волонтерському осередку допомагають рідні, друзі та знайомі.