Чилийские фермеры приручают тарантулов [ Редагувати ]
Пухнасті, невибагливі і дуже екзотичні. Дедалі більше людей беруть собі за домашніх улюбленців тарантулів. Як приручити отруйного павука і наскільки безпечна дружба з хижаком - дізнавалася Олена Гнесь.
На цій фермі вирощують тарантулів, аби продати їх за кордон шанувальникам дикої природи. За рік збувають до тридцяти тисяч павуків. Здебільшого їх експортують у Сполучені Штати Америки та Європу. Люди там дедалі більше цікавляться екзотикою і хочуть завести власного домашнього тарантула.
Хуан Пабло Ореллана, власник ферми тарантулів у Чилі:
- Ми ловимо маленьких тарантулів у горах, садимо кожного в окремий пластиковий контейнер, інакше павуки повбивають одне одного. Потім кілька років тримаємо їх у лабораторії.
Ферма продає вже дорослих тарантулів - віком від п'яти років. За кордон їх відправляють на літаках у таких самих пластикових контейнерах, із документами та мінімальним запасом їжі. У нового власника самець павука проживе до дванадцяти років, самка - до тридцяти. Якщо господар дбатиме про свого підопічного.
Філ Лондон, консультант із догляду за тарантулами:
- Вони їдять тарганів і хробаків, новонароджених мишенят і жабок, а деяким подобається вполювати навіть невеличку пташку.
Утримувати домашнього тарантула виходить дешевше, ніж кота чи собаку. Годувати павука потрібно лише раз на тиждень. Тарантула краще не залишати голодним і не злити, інакше він може напасти на свого господаря. І хоча доросла здорова людина від цього не помре, укус буде досить болючим.
Олена Гнесь, Новини, телеканал "Інтер"