Комунальники "Львівтеплоенерго" готують для воїнів сухі борщі [ Редагувати ]
У Львові комунальники "Львівтеплоенерго" готують для воїнів сухі борщі. У вільний від роботи час в актовому залі підприємства усі небайдужі нарізають овочі та закладають у сушарки. Потім формують сухпайки. Цю просту, але поживну їжу відправляють на передову. За процесом спостерігала Вікторія Балицька.
В актовому залі "Львівтеплоенерго" вже три місяці не проводять концертів та урочистих заходів. Тут облаштували великий харчовий цех. Буряк, картопля, морква, цибуля та часник - традиційні складові борщу. Ці овочі тут варять, дрібно нарізають або натирають.
Бухгалтер Надія в обідню перерву чистить варену картоплю і професійно підраховує персональні волонтерські успіхи. А вони вражаючі - кілька тонн.
Надія Грицина, бухгалтерка ЛМКП "Львівтеплоенерго":
Ну кілограм скільки має 10 картоплин, так. Так приблизно. Ну а 100 кілограми скільки - 1000 картоплин, ну, а тонна - 10 тисяч картоплин.
Контролер підприємства Аня зранку рознесла квитанції по будинках та нагадала боржниками про оплату, а тепер прийшла на годинку у харчовий цех.
Аня Гірняк, контролерка теплового господарства:
Тру бульбу для солдатів, для сухих пайків. Зараз нема що розносити, вже порозносили квитанції. Плануємо лічильники. Ну піду після обіду пробувати знов.
Натерте закладають у спеціальні сушарки. За день виготовляють приблизно дванадцять мішків із сушеними овочами для борщу. Задіяні майже усі працівники підприємства.
Тетяна Величко, голова профспілки комунального підприємства:
Економісти, інженери, бухгалтера, юристи. І вони сюди приходять у свій вільний від роботи час, і у вихідні приходять, і коли його перерва обідня приходять, допомагають. Знають вже, вже нікого не треба кликати, вони всі знаємо, що ми тут працюємо.
Висушені овочі передають волонтерам, які формують пакети сухого борщу та відправляють на передову. З одного пакету виходить десять літрів смачної та поживної страви для Захисників.