Чим корисний авокадо: вчені розкрили головну перевагу [ Редагувати ]

Стиглі, вершкові авокадо відмінно підходять для тостів, салатів, гамбургерів або просто посипані сіллю. Ці фрукти містять мало вуглеводів, але багато корисних жирів і клітковини, що позитивно впливає на організм.
Видання New York Times з'ясувало, у чому полягає користь авокадо.
Контроль рівня холестерину
Елізабет Клінгбейл, дипломований дієтолог і доцент Техаського університету в Остіні, зазначає, що користь авокадо зумовлена вмістом мононенасичених жирів, які відрізняються від насичених жирів, що містяться в м'ясі та молочних продуктах. Мононенасичені жири можуть знижувати рівень ЛПНЩ-холестерину, тоді як насичені жири його підвищують. Таким чином, авокадо може допомогти регулювати рівень холестерину, особливо якщо його вживати замість м'яса, сиру і масла.
Зниження ризику серцевих захворювань
Дослідження доктора Френка Ху з Гарвардської школи громадського здоров'я показало, що люди, які з'їдають щонайменше дві порції авокадо на тиждень, мають на 21% нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Однак він зауважив, що не можна стверджувати, що саме авокадо безпосередньо знижує цей ризик. Доктор Мартін Кольмаєр з Університету Північної Кароліни також зазначає, що складно визначити, який саме продукт впливає на здоров'я. Можливо, користь авокадо відображає зменшення споживання менш корисних продуктів, а люди, які вживають авокадо, зазвичай дотримуються здоровішої дієти.
Підтримка здоров'я кишечника
Доктор Клінгбейл зазначає, що авокадо містить багато клітковини, яка допомагає підтримувати здорову вагу і сприяє здоров'ю кишечника. Кишкові бактерії перетравлюють клітковину, виділяючи постбіотики, які впливають на загальне здоров'я, каже доктор Чжаопін Лі з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі. Здорові бактерії також можуть сигналізувати мозку про ситість. Доктор Ху додає, що авокадо може допомогти досягти щоденної норми споживання клітковини. Більшість людей не споживають достатньої кількості клітковини, а цілий авокадо містить близько 10 грамів.
Багаті на мікроелементи
Авокадо містять вітамін Е, який підтримує здоров'я шкіри, каже доктор Клінгбейл. Лютеїн у складі авокадо допомагає зберегти гостроту зору, зазначає доктор Кольмаєр. Крім того, авокадо містить більше калію, ніж банан. Калій допомагає знизити високий кров'яний тиск, зазначає доктор Ху.