Шеф-повар рассказал, чем будет угощать гостей "Оскара" [ Редагувати ]
Ласощі для суперзірок. В Лос-Анджелесі, де вже за два дні відбудеться церемонія вручення "Оскарів", журналістам розкрили одну з головних інтриг, чим пригощатимуть переможців. Для них щороку готують вечірку, яка розпочнеться одразу після вручення статуеток. Завдання в "оскарівських" кухарів непросте, адже догодити треба всім без винятку знаменитостям. Голлівудське меню вивчав наш спеціальний кореспондент Дмитро Анопченко.
"Оскарів" цього року вистачить всім, запевняє шеф-кухар церемонії. Якщо і не справжніх, то хоча б ось таких - кулінарних. На вечірці, після церемонії нагородження.
Фірмові закуски у формі статуеток "Оскара" із копченим лососем та чорною ікрою. А на додаток ще 45 найкращих страв! Краби, омари, чорні трюфелі, шалено смачні стейки і курячий пиріг за фірмовим "оскарівським" рецептом. Шеф-кухар Вольфганг Пак із гордістю показує, чим годуватиме щасливчиків, яких запросили на зіркову вечірку.
Вольфганг Пак, шеф-кухар церемонії "Оскар":
- Для кожного з них тут э щось, що буде до смаку. Хочете картоплю із ікрою? Чи мій знаменитий пиріг? Хочете м’яса чи лобстера? Чи їжу у тайському стилі? Ми приготували все, що можна тільки уявити!
Навіть ті, хто на дієті, ніколи в житті не пропустять Оскарівську вечерю у пана Вольфранга - настільки все смачне. Джордж Клуні, Леонардо ді Капріо, Квентін Тарантіно... Всього - півтори тисячі зіркових гостей. Хтось з них не їсть м'яса, хтось - не переносить рибу, комусь стане зле якщо страву хоч трішки посолити... Шеф-кухар має пам'ятати всі дрібниці, і ось вже 19 років поспіль не припускається жодної помилки.
Вольфганг Пак, шеф-кухар церемонії "Оскар":
- Я приготую багато пісних страв, адже зірки дедалі частіше стають вегетаріанцями. Хоча у мене навіть вони їдять рибу та м'ясо - кожен щось знайде.
- А Стівен Спілберг що любить?
- А Спілберг каже, що ніколи не голодний. Так я для нього приберіг його улюбленого вина - щоб відсвяткувати.
Кожного разу Вольфганг Пак готує для кінозірок нові кулінарні шедеври. І тільки одна страва повторюється із року в рік. "Персик дитини", про який шеф-кухар мало кому розказує. Ніжні фрукти на пару він прибереже для кількох знаменитих актрис. Щоб краще виглядати на Червоній доріжці, перед церемонією вони по 2-3 дні взагалі не їдять! Лише після чарівних персиків пана Вольфганга красуні зможуть відновитися - і за годину поруч з усіма насолоджуватися делікатесами.
Дмитро Анопченко, Юрій Романюк, Новини, телеканал "Інтер"