Лікарі назвали фрукт, який зміцнює кістки [ Редагувати ]

Жменя чорносливу на день здатна захистити кісткову тканину людини від передчасного стоншення та розвитку остеопорозу - вимивання з кісток мінеральних речовин, що призводить до крихкості. Про це повідомляють лікарі-дієтологи.
На думку фахівців, чорнослив - найкращий фрукт для зміцнення кісток і уповільнення втрати кісткової маси, адже у ньому містяться вітамін К, кальцій, магній, калій, фосфор, кобальт, поліфеноли та мідь.
Вчені рекомендують включати чорнослив до раціону жінок, які вступили в менопаузу. У цей час життя кістки слабшають особливо інтенсивно. Експерименти показали, що жінки, які вживають чорнослив, мають вищу мінеральну щільність кісткової тканини.
Лише 50 грамів чорносливу на день знижують холестерин та маркери запалення, підвищують антиоксидантний захист організму та зміцнюють кісткову тканину.
Також чорнослив допомагає нормалізувати роботу кишківника. Перед вживанням сухофрукти потрібно добре промити або обдати окропом і залишити на кілька хвилин.
Раніше "Подробиці" писали про овоч, який зміцнює кісти - це томати.