Чому випускники Дніпропетровщини опинилися на лікарняному ліжку [ Редагувати ]
Після випускного на лікарняне ліжко. Так завершилося свято для школярів і дорослих В'язівоцької школи, що на Дніпропетровщині. Цими вихідними у місцевому кафе вони відзначали випускний вечір. У лікарню з отруєнням потрапило 9-ро людей. Що сталося, з'ясовували наші кореспонденти.
Випускники В`язівоцької школи вирішили відзначити своє останнє шкільне свято у місцевому кафе. Та для багатьох гостей, воно завершилося у лікарні.
Неля Полюхович, керівниця відділу санепіднагляду і організації розслідування спалахів ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області:
До лікувальних закладів Новомосковської центральної районної лікарні госпіталізовано 5 осіб і 4 особи перебувають на амбулаторному лікуванні.
У всіх пацієнтів діагностували гостру кишкову інфекцію. Директор школи розповідає, випускний на 24 особи гуляли у місцевому кафе. Випускників було 8-ро, решта - батьки та викладачі. Припускає, що отруїлися несвіжими стравами.
Валентина Вільхова, директорка КЗ "В'язівоцька загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів":
З їх слів був салат олів'є, а можливо було щось заражене у м'ясі. Тому що були відбивні, були котлети, перець, вони говорили, був фарширований. Тортів, солодких напоїв, від яких можна було отримати отруєння не було.
Нині кафе зачинене. Місцеві мешканці розповідають, заклад почав працювати кілька місяців тому. Господарі - місцеве молоде подружжя. Жодних скарг на кухню не пригадують.
Станіслав, житель с. В`язівок:
По сравнению с ценами города и здесь, намного лучше. Дело в том, что здесь свои и поэтому, в первый раз о таком слышу. Та тут и детские утренники были и все нормально было. Вы вот это мне сказали и я в первый раз об этом слышу.
А от у фахівців від Держспоживслужби до закладу зауваження є. Через масове отруєння на випускному вечорі розпочато епідеміологічне розслідування.
Неля Полюхович, керівниця відділу санепіднагляду і організації розслідування спалахів ГУ Держспоживслужби в Дніпропетровській області:
По-перше цей суб'єкт господарювання він не має реєстрації потужності. По-друге, що досить таке суттєве, такі порушення мали місце як відсутність дезінфікуючих розчинів. Миття посуду столового, кухонного відбувалося з порушеннями, адже вода була підведена лише до однієї мийної раковини. Порушується саме технологія приготування страв. Перехрещуються шляхи готової і сирої продукції.
У кафе на кухні взяли зразки їжі та води. Результати експертизи очікують вже за кілька днів. Лише тоді стане зрозуміло, чим отруїлися гості свята.