Шеф-кухар з Німеччини приніс "високу кухню" до лікарні [ Редагувати ]
Замість зіркового ресторану - лікарняна їдальня. Шеф-кухар одного з відомих німецьких ресторанів уже кілька місяців працює на кухні звичайної клініки. Бо нудьгує за роботою і хоче підтримати медиків у часи пандемії. Чи смакують пацієнтам і працівникам його страви - дізналася Тетяна Логунова.
Висока кухня у звичайнісінькій лікарняній їдальні. Віднедавна працівники і пацієнти однієї з клінік містечка Бад Бельціг не пропускають жодного обіду.
Бо на кухні чаклує зірковий шеф-кухар і власник одного з найвідоміших ресторанів німецької столиці. Сьогодні в меню - стейк із лосося, на гарнір картопля та чипси з чорного кореня.
Петер Фрюзаммер, шеф-кухар ресторану Берліна:
Чорний корінь треба дуже тоненько нарізати і обсмажити у фритюрниці. Тоді чіпси вийдуть хрусткими й смачними.
Новий шеф запровадив і нові правила. На кухні більше не використовують заморожені напівфабрикати, усі страви готують тільки зі свіжих продуктів. Закуповують їх у місцевих фермерів, не виходячи при цьому за рамки бюджету.
Петер Фрюзаммер, шеф-кухар ресторану Берліна:
Час від часу я думаю, чи не занадто складні й химерні страви я пропоную. І тоді ми з командою трохи спрощуємо рецепти. Але однаково, кожного дня намагаємося приготувати щось таке, чого раніше тут не куштували. І люди одразу помічають, що на кухні готують із любов'ю.
Пацієнтам і працівникам лікарні страви від зіркового шефа припали до смаку. В їдальні щодня аншлаг.
Стефані, працівниця лікарні:
Дуже смачно. Порції великі, їжа корисна. Я в захваті. Раніше я не часто обідала в нашій їдальні. Але відтоді, як на кухні з'явився новий шеф-кухар, я тут кожен день.
Столичний ресторан на лікарняну їдальню - Петер Фрюзаммер поміняв кілька місяців тому. Коли всі заклади громадського харчування країни закрили на повторний карантин. Ресторатор нудьгував за кухнею і хотів підтримати медиків.
Петер Фрюзаммер, шеф-кухар ресторану Берліна:
Думаю, ми теж допомагаємо пацієнтам швидше видужати. Робимо все, на що спроможні.
Навідуватися до лікарні й готувати Петер Фрюзаммер планує і коли карантин скасують. Адже його підопічні вже звикли до високої кухні.
"Страви - тільки навинос" - такі оголошення нині можна побачити на вході до німецьких ресторанів. У такому режимі гастрономічні заклади працюють уже кілька місяців і наразі не відомо, коли зможуть знову повернутися до нормальної роботи. Попередньо карантин у Німеччині продовжили до середини березня. Але немає жодних гарантій, що його знову не пролонгують.