Запечені персики: рецепт, який підкорив Мережу [ Редагувати ]
Фото: Pexels.com
Сезон свіжих фруктів та овочів у розпалі, і зараз саме час насолодитися кавунами, виноградом та персиками.
В інтернеті дедалі популярнішим стає рецепт запечених персиків, який особливо добре підходить для твердих плодів.
Як приготувати запечені персики:
- Персики потрібно ретельно вимити, розрізати навпіл та видалити кісточку.
- Викладіть половинки персиків у форму для запікання, зрізом догори, і рівномірно змастіть оливковою олією, скориставшись пензликом.
- Переверніть персики та запікайте їх у духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин.
- Поки персики запікаються, підготуйте начинку, змішавши корицю, цукор, ванільний екстракт і розм’якшене масло. Підпечені персики дістаньте з духовки, наповніть отвори, де була кісточка, підготовленою сумішшю, і поверніть у духовку ще на 10 хвилин.
Запечені таким способом персики виходять надзвичайно смачними. Для більш насиченого смаку можна подати їх з кулькою морозива або збитими вершками.
Щоб додати рецепту осінніх ноток, можна додати до масляної суміші мускатний горіх, гарбузові спеції або замінити білий цукор на коричневий.