У Франції лякають раком від вживання сосисок [ Редагувати ]
Продукти з м'яса - викликають онкологічні захворювання. Такого приголомшливого висновку дійшли у Всесвітній організації охорони здоров'я. Переробленому м'ясу фахівці присвоїли найвищий рівень канцерогенності.
Наприклад, як у алкоголя чи..плутонія. Від чого ж радять відмовитися - розкажуть наші кореспонденти.
Сосиски, шинка, бекон та ковбаса. Відтепер ця м'ясна смакота не просто шкідлива, а ще й небезпечна для здоров'я. Міжнародна агенція з дослідження раку у Франції стверджує, якщо споживати бодай по 50 грамів переробленого м'яса щодня - ризик захворювання на рак зростає на 18 відсотків.
Перероблене м'ясо викликає рак кишковика. Це доведений факт, він є у звітах науковців. "На цю тему є стоси досліджень і всі вони вказують на те, що м'ясо небезпечне. Ми ж хочемо звернути увагу на цю проблему, розповісти про неї людям", - говорить Шарлотта Стірлінг-Рід, дієтолог.
Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я кажуть – м'ясо стає шкідливим через різні добавки. Приміром, для зміни смаку чи для збільшення терміну зберігання. Їх багато у копчених, косервованих та солоних продуктах. Висновки щодо червоного м'яса - не настільки сміливі.
Науковці лише припускають, що воно канцерогенне. Може викликати рак кишковика, підшлункової залози та простати...утім, любителів поїсти калорійно - застереження науковців радше смішать, ніж лякають.
"Насправді, це смішно. Що може бути кращим за свіже, добре засмажене м'ясо. Я маю на увазі - це безглуздо порівнювати червоне м'ясо з цигарками, приміром. Це просто дурість".
"Ми їмо м'ясо тисячоліттями. І не вірю, що воно канцерогенне. Мені здається, у людей є своя голова на плечах, вони мудрі і зроблять правильний висновок".
Поки що найбільш скептично до результатів ВОЗ ставляться британські журналісти. Переважно цитують вчених з Північно-Американського інституту м'яса.
Мовляв, канцерогенні, але по-різному, чи не усі предмети, які оточують людей. Наприклад, в матеріалі, з якого шиють одяг для занять популярною йогою, знайшли тільки одну безпечну речовину.