Парижане попробуют диетическую сдобу [ Редагувати ]
Парижани куштують дієтичну здобу. У французькій столиці відкрилася перша пекарня, де готують випічку без глютену. Цей білок міститься у пшеничному борошні. Він додає виробам пишності. Але на людей із хворим кишечником, глютен діє як отрута. Вони змушені обходитися без круасанів та багетів, щоб не страждати від розладів травлення. Але безглютенову здобу можуть їсти сміливо. Борошно для неї піддають спеціальній обробці, або роблять із круп, що не містять глютену.
Франсуа Тагліферро, кухар:
- Відвідувачі перепитують: у цій здобі справді зовсім немає глютену? Я кажу: Так, присягаюся, що так і є. І вони так емоційно реагують, наїдаються булочок. Дехто навіть плакати починає. Адже деякі люди не куштували, скажімо, оцих лимонних тістечок по 15 років.