В Германии начался сезон рождественских ярмарок [ Редагувати ]
Рідзвяні пироги, ароматний глінтвейн та смажені сосиски - такими кулінарними шедеврами балують на різдвяних ярмарках у Німеччині. Святкові гуляння розгортаються практично у кожному селі. Проте головним фаворитом вважають ярмарок у Дрездені. Чому саме він заслужив таке звання та якими традиціями славиться, знає Анна Третяк.
Кожен німець не відчуває наближення Різдва, доки не розпочнеться Дрезденський ярмарок. Цього року він відчинить свої двері у 578 раз. Саме через поважний вік його називають головним ярмарком країни. Учасники тут не зраджують стародавніх традицій - печуть пироги ще за прабабусиними рецептами. Щоправда, для новинок місце теж знаходиться. Нині пекарі побалували відвідувачів штруделем довжиною в 2012 міліметрів. При цьому шматочки пирога роздавали безкоштовно.
Відвідувачка:
- Його традиційно начинили родзинками! Смак дуже вишуканий.
Візитівкою торговиці також стали глінтвейн і смажені сосиски. Гарячі страви розходяться чи не найшвидше. Адже традиційно ярмарок відкривався наприкінці листопада, коли вже вдарили перші морози. Цього року осінь видалася напрочуд теплою. Проте погода аж ніяк не розчаровує гостей свята.
Петра Круеппер, відвідувачка:
- Дух Різдва не обов'язково пов'язаний із погодою. Святковий настрій створюють освітлення, декорації. Крім того, на Різдво до мене приїжджають діти, і я не зустрічаю Святвечір на самоті.
Ярмарок працюватиме трохи менше місяця. Крамнички зачиняться 24 грудня, рівно о другій годині дня. А продавці - розійдуться по домівках святкувати Різдво.
Анна Третяк, Телеканал "Інтер"