В Лионе выбирают лучшего повара мира [ Редагувати ]

У французькому місті Ліон триває боротьба за звання найкращого кухаря світу.
У міжнародному змаганні "Золотий Бокюз" зійшлися учасники з 24 країн. Конкурс проходить у два етапи: спочатку - риба, потім - м'ясо. Набір для готування у кожного учасника однаковий. Тому головним ключем до успіху залишається фантазія конкурсанта. Переможець отримає світове визнання та зможе відкрити власний ресторан.
Френк Путелат, учасник від Австралії:
- Ми уже перемагали. Десять років тому я стояв на подіумі зі срібною медаллю. У мене не виникає труднощів із м'ясом. Найскладніше - приготувати рибу та гарнір за місцевими традиціями. Тому думаю, що сьогодні буде багато кулінарних сюрпризів.
Емануель Рено, член журі:
- Сьогодні у мене дуже багато роботи - я збираюсь скуштувати усі порції м'яса. Сподіваюсь, ця розвага буде дуже приємною.