Во Франции назревает очередной мясной скандал [ Редагувати ]

У Франції розгорається ще один м'ясний скандал. Цього разу в центрі уваги опинилась ягнятина.
Інспектори санітарної служби виявили на заводі "Спанжеро" 57 тонн неякісного м'яса. З'ясувалось, що його відділяли від кісток у механічний спосіб. Цей метод в ЄС заборонили ще 12 років тому. Після перевірки завод змусили відкликати усю партію.
Відповідний наказ видало міністерство сільського господарства Франції. Зауважу, що саме цей завод опинився у центрі скандалу місяць тому. Тоді компанія ледь не втратила санітарну ліцензію через те, що видавала конину за яловичину.
Клод Гіль, представник заводу:
- Ми професіонали, і знаємо свою роботу. Тому заявляю: ми вживемо всіх необхідних заходів. Сподіваюсь, що у нас не забиратимуть знову ліцензію. Це стало б для нас тяжким ударом, адже тільки з'явилась надія на краще.