Харьковчанка создает цветы и кукол из сладкой мастики [ Редагувати ]
Солодкі квіти та цукрові ляльки, якими можна поласувати. Харківська майстриня має незвичне хобі - дивує фігурками, виліпленими із солодкої мастики. Деякі настільки реалістичні, що люди навіть відмовляються їх їсти. Щоб не псувати красу.
Ці наче живі орхідеї зроблені із маршмелоу - солодкого зефіру, який можна купити чи не в кожному продуктовому магазині.
Та щоб солодка мастика перетворилася на квітку чи от такого малюка, потрібні терпіння й цілий арсенал пристосувань. Адже виліпити треба буквально кожну прожилку - тоді квітка оживе.
Майстриня розкатує шматочок мастики на дошці, спеціальною формою вирізає пелюстки, тичинки. А потім з'єднує всі деталі в одну композицію. Зверху покриває їстівною сухою фарбою. І - в холодильник.
Свій перший торт Ганна виготовила задля експерименту - хотіла зробити оригінальний сюрприз друзям. Та заняття її так захопило, що тепер кожен продукт - немов мистецький витвір. Одного разу довелося виліпити навіть кронштейн в мініатюрі - для співробітників заводу. Ті - не повірили, що його можна з'їсти.
Ганна Рижова, кондитер:
- Когда он отвез торт туда, на завод, он поставил ну и как бы пришли там, поздравили, праздник. И он говорит, давайте чай, поставим, торт поедим. Все говорят: "Да, давайте. А где торт?" И все начинают искать обычный торт какой-нибудь. А он, да вот торт, мы сейчас его есть будем. Начинает народ подходить, тыкать пальцем, да, действительно, говорит, мягкий.
Зроблені солодощі Ганна здебільшого дарує друзям. А рецепти цукерок, маленьких французьких тістечок та американських капкейків знаходить на іноземних сайтах. Дівчина зізнається - з таким захопленням вже не розстанеться, бо нові й нові ідеї приходять без кінця.
Валерія Мікульська, Світлана Шекера, Новини,ТК "Інтер"