Олімпіада-2018: корейці вразили гостей національною кухнею [ Редагувати ]
У Південній Кореї стартує Олімпіада. Церемонія відкриття розпочнеться о 13 годині за Київським часом. Увага усього світу прикута до міста Пхьончхана, де власне, і відбуватимуться змагання. Для місцевих - це ще й нагода познайомити іноземних гостей зі своєю культурою і багатою корейською кухнею. Чим частуватимуть туристів - дивіться.
Олімпійські ігри - головне спортивне видовище, але хіба до видовищ, коли в шлунку порожньо? - Корейці певні, що фанатів і гостей світового заходу треба як слід нагодувати.
Риба, морепродукти, м'ясо, овочі з рисом, супи і вуличний фастфуд. У Пхьончхані - голодним не лишиться ніхто. Тут є страви на будь-який смак і гаманець. Втім, розпочати треба саме з риби і морепродуктів, радять корейці.
"Іноземці не надто звичні вживати сиру рибу. Проте усі мої друзі з закордону дуже полюбляють цю страву, коли гостюють тут. Думаю, що кожен, хто прибуде на Олімпійські ігри в Пхьончхан, обов'язково має спробувати - "рибну нарізку", - переконаний Еллен Кім, підприємець.
Ну, а щодо перекусу взагалі - годі переживати! Фастфуд у Пхьончхані - на кожному кроці. Локшина у соусі, зі смаженими овочами, барбекю з різними спеціями, шашлик, курка-гриль, а ще оладки з морепродуктів і морозиво з шоколадом.
"Вулична їжа - сподобається усім. Вона неймовірна і завжди поруч з вами. Ми майже ніколи не відмовляємо собі у такій насолоді", - захоплюється Чіо Інтае, учитель.
Тим же, кому треба відпочити після бурхливих нічних прогулянок і налагодити систему травлення - корейці пропонують - лікувальний суп. Кістковий бульйон для нього наварюють - 10 годин. А потім додають рис і готують з овочами та зеленню. Подають суп з найпопулярнішою у Кореї - кімчі, - корейською гострою овочевою стравою.
"Уранці після нічних гулянь і алкогольних напоїв у мене часто болить живіт. Цей суп зі свинини - те, що ставить мене на ноги. Дискомфорт зникає, натомість з'являються енергія і сили", - ділиться враженнями Лічунг, мешканець Пхьончхана.
Корейці залюбки нагодують вас і задарма. На рибних базарах у портах продавці дадуть вам скуштувати щойно виловлені морські делікатеси. А можуть ще й трошки загорнути із собою.