Пищевая соль увеличивает объем памяти жестких дисков [ Редагувати ]
Сучасним комп'ютерам бракує солі. Науковець із Сингапуру дійшов висновку, що харчова сіль покращує пам'ять жорстких дисків. Він переконаний, що коли матеріали, з яких виробляють диски посолити, то об'єм їх пам'яті зросте в два або й три рази.
Щоб довести свою теорію, учений експериментував кілька років. Зокрема, на довгий час опускав карти пам'яті в сольовий розчин і результат його вразив. Він передбачає, що вже за кілька років всі жорсткі диски будуть містити звичайну сіль.
Джоел Янг, науковець інституту досліджень матеріалів (Сингапур):
- Ми не знаємо, чому так відбувається. Причина досі лишається загадкою. Ми випробували багато видів солі: броміди, йодиди, флориди. Однак звичайна харчова сіль дає найкращі результати.