В Ужгороде провели выставку продуктов, полезных для сердечно-сосудистой системы [ Редагувати ]
В Ужгороді відкрили виставку харчів, корисних для серцево-судинної системи. Протягом одного дня у фойє обладміністрації можна було скуштувати "здорові" смаколики. Їх привезли із усіх районів області. Від Іршавського виставили "начинку" це несолодка запіканка з кукурудзяного борошна. Там її вживають замість хліба, бо в ній більше вітамінів, ніж у буханцях із цільно-зернових культур. Тячівський район представив свої традиційні ласощі - цукерки з чорносливом і горіхом. Ці харчі багаті на магній, тож допоможуть запобігти інсульту та ішемічній хворобі серця. Рахівська бринза овечий сир теж корисна. Після виставки кошик "здорових" продуктів відправили до Києва. Там його покажуть на Всеукраїнській акції корисного харчування.
Тетяна Міцо, заступник начальника управління охорони здоров'я Закарпатської ОДА:
- Ужгород представив ківі, це звичайно можливо для України в дечому буде загадка, чому ківі, але ви знаєте, що уже багато років ківі любителі-садоводи вирощують морозостійкі фрукти, це фрукти які надзвичайно багаті вітаміном С. Вурда і бринза вони надзвичайно багаті білковими продуктами, тобто це є дієтичний продукт. Без білка організм людини не може працювати і не може працювати серцевий м’яз.