Поляки пристрастились к бельгийским фриттам - быстрой картофельной закуске [ Редагувати ]
Поляки вподобали бельгійські фрітти. У Варшаві - справжній бум на традиційну швидку закуску з картоплі. За останні кілька місяців у польській столиці відкрили кілька десятків невеличких кіосків, де продають цю страву. А клієнтів весь час більшає. В чому секрет такої популярності смаколика - розповість Анна Боль.
- Просто неперевершено, скуштуйте самі
Із таким захватом поляки кажуть про фрітти - картоплю фрі по-бельгійськи. Крупно нарізані шматочки обсмажують в олії двічі. Так картопля виходить ззовні хрустка, а всередині м'яка. Пройти повз кіоск з ароматною стравою важко. Фрітти стали найпопулярнішою стравою мешканців польської столиці. А ще кілька місяців тому найулюбленішою їжею швидкого приготування тут називали азійські страви.
Єва Яворська, власниця закусочної:
- Нам потрібно було знайти альтернативу кебабам у Варшаві, і ми подумали, що смажена картопля - саме те, що треба. Її люблять усі! Ми обрали саме фрітти, бо це найсмачніший рецепт у Європі.
Так звані фріткоти - кіоски, де смажать і продають картоплю, з'явилися у Варшаві кілька років тому. Молодий бізнесмен із Брюсселя приїхав сюди і потроху привчав поляків до нового смаку традиційної страви. Картопля, якою можна ласувати просто серед вулиці, припала до смаку місцевим мешканцям. Прибутки Фредеріка почали зростати шаленими темпами. За рік бізнесмен заробляє близько 90 тисяч євро. Тепер має намір відкрити мережу закусочних по всій Польщі.
Фредерік Готалс, бізнесмен:
- Я веду перемовини з рестораторами. Хочу запропонувати співпрацю. У моїх найближчих планах - відкриття чотирьохсот фріткотів.
Чоловік не боїться, що згодом закуска стане менш популярною. Каже, охочі скуштувати трохи смаженої картоплі знайдуться завжди.
Анна Боль, Новини, ТК "Інтер"