В Полтаве состоялся фестиваль любителей сала [ Редагувати ]
Свято салоїдів. У Полтаві розпочався фестиваль українського стратегічного продукту. Він проходить уже четвертий рік поспіль. В основі народні гуляння та традиційна українська кухня, яка без сала нікуди. Український делікатес куштувала і наш кореспондент Ольга Соколовська.
- Сало копчене, а це з м'ясною прожилкою. Який стіл без сала - кажуть у народі. Тут на фестивалі у Полтаві, кожен охочий може посмакувати традиційні страви та обрати улюблений сорт українського продукту до смаку.
- Сало домашнє, зложено в нього душу, підходимо куштуємо, самі вирощували, всю ніч готовили.
Марина Шульга- сальникових справ майстер. Не перший рік продає цей продукт. Дівчина впевнена, що тонше сало нарізати, то смачніше буде. А головне, щоб воно було українським.
Марина Шульга, продавець:
- Только вот толпу прогнали, інтересуються конечно, только интересуються польское сало, не польское..не польское, украинское, настоящее, домашнее.
Попри сильні морози на свято завітав і чотирирічний Назар, з родиною. Малюк одразу знайшов улюблений сорт.
- Сало сто, сало солёное…
На фестивалі українському делікатесу навіть пісні присвячують.
- Сало їм, на салі сплю, сплю, бо я так його люблю..люблю…от якби ще салом укривався.
Софія Демченко, не зважаючи на вік, фестиваль не пропустила. У родині завжди тримають кабанчика, і за стіл без сала не сідають.
Софія Демченко, мешканка міста Полтава:
- Українську сало дуже корисний продукт. Він корисніший за вершкове масло.
На святі всім бажали чудового апетиту і пообіцяли, - наступного року тут пригощатимуть салом із родзинками.
Ольга Соколовська, Олександр Яновський, новини, телеканал "Інтер", Полтава