На Закарпатье прошли соревнования по умению готовить уху [ Редагувати ]
Чия юшка найкраща? На Закарпатті 11 команд кухарів два дні змагалися у вмінні приготувати юшку. Кожна команда працювала в окремому наметі - там чистили і варили рибу. Найкращою визнали рибну юшку угорської команди. На другому місці - суп закарпатського рибалки Йосипа Антала. У нього свій закарпатський секрет - додавати у страву трохи сала і червоного вина. Переможців уже запросили на міжнародний конкурс, який відбудеться на початку червня в Угорщині.
Андрій Несух, турист із Києва:
- Уха нам дуже сподобалася, том у що тут дійсно є такі хороші сорти риби, піднімаючись сюди можна побачити, що тут водяться і коропи і білі амури і карасі і товстолобики. Якщо чесно, я уху не вмію готувати, тому спеціально приїхав для цього.