У Івано-Франківську відкрився фестиваль питного меду [ Редагувати ]
Три дні медовими напоями частуватимуть Івано-Франківськ.
Тут відкрився фестиваль питного меду. На нього з'їхалися десятки бджолярів з західної та центральної України.
Серед них оберуть найкращих медоварів, і ті повезуть свої "фірмові" напої до Києва, вже на всеукраїнський конкурс.
Поки ж, частують ними гостей фестивалю. Кажуть - це не лише смачно, але й корисно.
Треба щоденно дати організмові 600 різних інгредієнтів. В картоплі їх нема, і в м'ясі в також. А меди і всі бджолепродукти не менше 300 мають. Те ж саме з питним медом, він перекриває широкий діапазон", - розповів Василь Соломка, почесний медовар України, гість фестивалю.
"У нас на Прикарпатті самі кращі меди. Це не тільки ми визначаємо, визначає Європа. У нас чисті поля, не забруднені хімікатами", - каже Леонід Коломієць, медовар з Тисмениці.