У Парижі пасажирів метро пригощали кращі шеф-кухарі [ Редагувати ]
Паризька підземка наповнилась пахощами "високої" кухні. Кращі шеф-кухарі Франції спустились у метро, аби пригостити своїми шедеврами пасажирів. Більше про гастрономічний експеримент під землею - розповість Дмитро Євчин.
Це ідея шеф-кухара Патріка Бертрона. Він разом із найкращими кулінарами країни частує парижан, які зранку поспішають на роботу, вишуканими делікатесами. Пропонують, приміром, знамениту бургундську фуа-гра з індійською приправою чатні та овочеве пюре з зобною залозою теляти.
"Ми за демократизацію їжі та харчування. Усім відомо - метро найзручніший та найшвидший вид транспорту у великому місті. А ще, доступний майже кожному. Ми хочемо показати, що кулінарні шедеври, які ми готуємо на поверхні землі, можуть бути доступними всім також і під землею", - говорить Патрік Бертрон, шеф-кухар ресторану у Парижі.
Порції невеликі, але їжа - для гурманів. У паризьких ресторанах такі страви коштують сотні євро. Дегустація теж за найвищим розрядом. Тут жодного пластику.
Їжу подають у керамічному посуді, офіціанти розносять страви на тацях. Забувши про роботу, парижани шикуються у черги, щоб підживитися смачненьким. До того ж - безкоштовно.
"Мені здається, це цікава ідея. Шеф-кухарі пригощають своїми наїдками усіх - незалежено від того, чи має людина гроші. Тут можна скуштувати багато смачних страв", - говорить Марі, жителька Парижа.
Звичайні студенти, викладачі та будівельники - люди різних професій можуть скоштувати те, що їм не по кишені. Салати грецької кухні, сирні крокети, або ж тістечка із заварного крему - шу.
"Кухня представлена дуже широко. І це не фаст-фуд. Усе елегантне і з тонким смаком. Величезна різниця із тим, чим зазвичай перекушуєш на паризьких вулицях", - говорить Колетт, жителька Парижа.
Вже зараз на дегустації від "мішленівських" кулінарів просто так не потрапити. Французи резервують собі місця в інтернеті. Атракціон нечуваної щедрості від шеф-кухарів триватиме три доби. "Метри від кухні" обіцяють провести майстер-класи та поділитись своїми секретами. Усі рецепти залишать на сайті паризької підземки.