Японці винайшли робота-кулінара [ Редагувати ]
Професія кухаря в майбутньому може зникнути. Принаймні, в Японії цей фах незабаром втратить актуальність. Біля плити стоятимуть роботи. На що здатні механічні кулінари - дивіться у нашому сюжеті.
Вітайте, це - Мотомен SDE-5, робот. Він - шеф-кухар майбутнього. Цей винахід здатен самостійно поратися на кухні. Робот уміє місити, нарізати, смажити… А ще - копіювати жести людей. Жінки від нього - просто у захваті.
"Я не проти, аби в мене був такий чоловік", - говорить Масайо Морі, відвідувачка виставки.
Однак Мотомен - не унікальний. Це лише один із винаходів сучасної науки, представлений на виставці харчової індустрії в Японії. А от ця техніка може з легкістю переставляти - з місця на місце - різні інгредієнти. Навіть – рідкі
"Ця машина створена спеціально щоб збирати різні м'які матеріали, - такі як, приміром, котлета гамбургеру, або тісто - і класти їх до печі чи холодильника, зберігаючи при цьому їх форму", - говорить Такуйя Фурукава, менеджер однієї з компаній-розробників.
Є тут навіть суші-робот. Суші, які він готує - просто ідеальні. І хоча коштує такий кулінар недешево - шістнадцять тисяч доларів, компанія вже продала іноземцям півтори тисячі таких кухарів.
"Суші поширені у всьому світі, чого не скажеш про суші-шефів. З цією машиною кожен зможе готувати їх напрочуд легко й часто", - говорить Хіроші Монден, менеджер однієї з компаній-розробників.
Загалом на виставці представлено майже сімсот різних компаній. Кожна з них пропонує унікальні інноваційні рішення для сучасної харчової індустрії. Роботи тут чистять і нарізають фрукти, та навіть декорують торти. І хтозна, який з них уже завтра куховаритиме у вашому улюбленому ресторані.