Французы пытаются сохранить традиции выпечки круассанов [ Редагувати ]
Зберегти національні традиції випікання круасанів. Така мета загально-французького змагання серед молодих кондитерів. Кілька десятків умільців з'їхались до Парижа, щоб випробувати свої сили. Процес приготування французьких булочок - майже ювелірний. Слід ретельно підібрати інгредієнти: лагідне масло з північної Франції, спеціальне охолоджене тісто. Приготування круасанів - триває близько 5 годин. Організатори конкурсу кажуть: традиційний метод випікання поступово відмирає - його замінює швидке фабричне виробництво.
Ян Табурель, член жюрі:
- Гадаю, такий конкурс дуже важливий для збереження традицій приготування французьких круасанів. Треба щоб майстри і надалі творили власну здобу у своїх домашніх пекарнях. Ми маємо обов'язково уникнути індустріалізації цього виробництва.