Голландцы отметили День селедки [ Редагувати ]
Голландці скуштували оселедця.
Це - давня популярна традиція, якій вже кілька століть.
У найбільшому порту морського королівства професійні дегустатори урочисто відкривають діжку з солоною рибою, а тоді вже пропонують скуштувати її усім охочим. Особливих секретів приготування страви немає. Гурмани запевняють, що найсмачніший оселедець - сирий і трохи підсолений. Після цього фестивалю по всьому місту розставляють намети, де продають знаменитий делікатес.
Тйерк Бруінсма, мер Влаардінгена:
- Я дуже гордий, що колись це місце було найважливішим портом у країні. Тут усі ловили оселедців, з цього жив кожен. Зараз усе змінилося, але люди все ще люблять і нашу рибу, і наші традиції.