Які соуси корисні для здоров'я: дієтологи дали відповідь [ Редагувати ]

Багато людей люблять різні соуси, але мало хто задумується над їхньою користю. Справа в тому, що соуси можуть містити багато вуглеводів та калорій, що робить навіть здорові страви менш корисними.
Видання USA Today поспілкувалось з дієтологинею Еббі Шарп, щоб з'ясувати, який вплив мають соуси на наше здоров'я.
Приправи - це все, що підсилює смак їжі, включаючи соуси. Серед популярних приправ: кетчуп, майонез, гірчиця, соєвий соус, васабі та гострий соус.
Чи корисні приправи для здоров'я?
Хоча деякі люди вважають, що приправи зводять на нуль корисні властивості продуктів, з якими вони поєднуються, Шарп стверджує, що вони можуть допомогти нам харчуватися різноманітніше й збалансованіше.
Я б вважала за краще, щоб люди додавали приправу, яка справді підносить їхній настрій і робить їхню їжу приємною, а не повністю відмовлялися від неї, - каже вона.
Яка приправа найкорисніша?
Найнизькокалорійніша приправа не завжди є найкращим вибором. Дієтологиня рекомендує шукати можливість додати до страви додаткові поживні речовини. Її улюблена приправа - гуакамоле, оскільки авокадо містить корисні жири, калій і клітковину.
Коли приправа може забезпечити корисні жири, клітковину або білок, вона фактично додає поживні речовини до загального раціону... і поліпшує насиченість страви, - зауважує Шарп.
Найкорисніші соуси:
- гуакамоле;
- гірчиця;
- бальзамічний оцет;
- сальса;
- гострий соус;
- цацики;
- хумус;
- песто.
Суміші спецій, наприклад, таджин, - ще один цікавий і низькокалорійний спосіб додати смаку стравам.
Нагадаємо, цвітна капуста містить різноманітні поживні речовини, такі як клітковина, вітамін C, вітамін К і холін, які мають численні корисні властивості.