Господині Запоріжжя передали військовим свою консервацію [ Редагувати ]
"Нас не подолати". Перший всеукраїнський фестиваль домашньої консервації з такою назвою відбувся у Запоріжжі. Близько сотні учасників - переважно місцеві господині - представили свої заготовки.
Огірки, помідори, кабачки, баклажани, а також різноманітні овочеві салати та асорті. Все те, чим традиційно запасаються на зиму українці. Соління можна було не лише скуштувати, а й обмінятися рецептами.
Втім, головна мета фестивалю - благодійна. Всю цю домашню смакоту передадуть у військові госпіталі та бійцям в зону АТО. Організатори кажуть , що з такими запасами не страшно навіть на передовій.
"По-перше: маючи льох з консервацією кожен розуміє, що він перезимує. Тим більше, наш народ настраждався - це і голодомор і все. Це як ні в якого народу, це дуже важливо", - пояснює організатор фестивалю домашньої консервації Наталія Бабенко.